Husqvarna произведена в Швеция

Husqvarna произведена в Швеция

Знаете ли, че Хускварна (Huskvarna) е град в Южна Швеция, който се намира на около 260 km на югозапад от столицата Стокхолм. Точно там през 1680 г. е основана оръжейната фирма Husqvarna по нареждане крал Карл ХI. Преприятието започва да произвежда мускетите, носещи марката Husqvarna. През XVII век в Швеция има огромна необходимост от оръжия. По-късно нуждата от оръжия постепенно изчезва и Husqvarna започва да разработва нови продукти.

В края на XVII век компанията произвежда и първия си велосипед и по-късно се превръща в първия голям производител в Швеция. Правят велосипеди до 1962 г., когато продават тази своя дейност на компанията "Монарк". Пускането на първия велосипед от Husqvarna стои в основата и на производството на кросови мотоциклети, което стартира през 1903 г. Първият модел на този вид мотоциклети е представен официално през 1914 г. Мотоциклетите на Husqvarna печелят множество състезания и награди и популяризират марката.
През 1918 г. шведската компания започва да прави парни котли и ръчни косачки. През 30-те години развитието и производството на домакински уреди се разраства с невероятни темпове. В този период компанията Husqvarna пуска и първата в света електрическа фурна заедно със съдомиялна машина и перални.

Постепенно Husqvarna насочва усилията си в производството на различни автоматизирани устройства. През 1956 г. се появяват първите моторни косачки, които почти изместват ръчните. Шведският гигант непрекъснато обогатява каталозите със своите продукти - появяват се моторните триони и извънбордовите двигатели. Първият моторен трион на Husqvarna, моделът 90, е показан през 1959 г. Десет години по-късно фирмата представя модел 180 - първия моторен трион в света с напълно интегрирана система за гасене на вибрациите - LowVib.

Днес Husqvarna предлага пълна гама от продукти, предназначени за поддържането на градината, произведени по най-нови технологии и е лидер в роботизираното косене в световен мащаб.

#husqvarna #хускварна


Големи намаления на Husqvarna и подаръци през есента на 2022

прочети още

За да поддържате перфектна тревна площ в двора или градината е необходима редовна и стриктна поддръжка. Това е непрекъснат процес от градинарски дейности, които трябва да се изпълняват в точно определена последователност и интензивност.

прочети още

Полезни съвети при покупка, инсталация и съхранение на косачка робот

прочети още

Полезни съвети при избора на правилния мотокултиватор

прочети още

Канара 7 бе отразен с второ място за България

прочети още

Подарете ол инклузив зимен престой на вашата роботизирана косачка

прочети още

Промо цени на Husqvarna за Есен - Зима 2021

прочети още

Оставете косенето на нас и нашите роботизирани косачки!

прочети още

Вземи моторна коса Husqvarna 333R Mark II на промо цена от 399лв. вместо 499лв.

прочети още

Удобен за работа и надежден култиватор Husqvarna TF338

прочети още
Loncin
20 декември 2020

Вече може да разгледате и закупите продуктите на Loncin и в нашия онлайн магазин!

прочети още
Black Friday Week от Канара 7
21 ноември 2020

Възползвайте се от неповторими промоции в периода 20 - 29.10.20!

прочети още

Най-ниска цена за моторен трион Husqvarna 555

прочети още

Възползвайте се от неповторимата оферта за Husqvarna 455 Rancher от 26 до 30.10.20г.

прочети още
Husqvarna Есен - Зима 2020
1 септември 2020

Есенна кампания на Husqvarna за Есен - Зима 2020

прочети още